Langeveners starten met bouw droomwoning

ingevoerd op 08-03-2017

Langeveners starten met bouw droomwoning

Met  de ondertekening van de koopovereenkomsten, staat niets de bouwers uit Langeveen meer in de weg. Binnen afzienbare tijd kan de schop in de grond en gaan zij aan de slag met de bouw van hun droomhuizen op het Knooperf in Langeveen. Op dat heuglijke feit werd maandagmiddag door de bouwers, wethouder Volmerink en projectontwikkelaar Erfgoed een toast uitgebracht. 

Ze hebben er zin in, de acht bouwers die allemaal afkomstig zijn uit Langeveen. Het wachten op het startschot duurde lang, maar die tijd hebben ze goed benut met het regelen van de hypotheek en het schetsen van de woning van hun dromen. “We moeten alleen nog wachten op de bouwvergunning en dan kunnen we aan de slag”, zegt Thomas Saris die samen met vriendin Lobke Waaijer de trotse eigenaar wordt van een dubbele woning. “We gaan zelf bouwen, dus al met al zal het vanaf nu nog wel een jaar of anderhalf duren voor we hier echt kunnen gaan wonen, maar dat hebben we er wel voor over. Het is geweldig dat we in Langeveen kunnen gaan wonen, want hier hebben we alles; de sport, de kameraden, de gezelligheid.” 

De groepsfoto wordt genomen op de plek waar over niet al te lange tijd de keuken van Davy ter Grote zich zal bevinden. “Wat een mooi uitzicht hè”, glundert hij. “Ik ben echt blij dat het nu eindelijk doorgaat, want dit is echt een geweldige locatie. Je woont hier helemaal vrij, maar je zit toch op loopafstand van het dorp.  En wat nog mooier is: ik weet nu al wat ik aan mijn toekomstige buren heb, want die ken ik allemaal al mijn hele leven. Langeveen heeft misschien niet zoveel faciliteiten , maar dat maakt mij niets uit. Als je boodschappen wilt doen, ben je met de auto snel genoeg in de grotere dorpen.”

Michiel Dekker van projectontwikkelaar Erfgoed en wethouder Erik Volmerink wandelen met de toekomstige bouwers over het plan en geven links en rechts uitleg over de kavels en de erfafscheiding. “Om de buurt een rustieke  uitstraling te geven, nemen wij de verharding in de voortuin en de aanleg van de hagen voor onze rekening”, informeert Dekker. “We gebruiken daarvoor gebakken klinkers en Morene keien. Dat past prachtig in deze landelijke omgeving.”

Ook wethouder Volmerink is blij dat het eindelijk zover is dat er gebouwd gaat worden. “Het mooie van Knooperf De Veldboer is dat er gebouwd gaat worden naar de behoefte van Langeveen. Geweldig dat al deze jongelui allemaal in Langeveen kunnen blijven wonen, ieder in een type woning naar eigen wens. Mooier kan het eigenlijk niet.”

03082017-Knooperf Langeveen 03082017-Knooperf Langeveen
Knooperf DJI_0029 Knooperf DJI_0029
LS13052-impression 01-2016-03-14 LS13052-impression 01-2016-03-14
rijwoning[1] rijwoning[1]