Positief Advies Kwaliteitsteam Tubbergen

ingevoerd op 21-01-2016

Woensdag 20 januari jl. van 13:00 en 14:15 heeft ErfGoed het Beeldkwaliteitsplan en het Landschapsplan gepresenteerd aan het Kwaliteitsteam van Tubbergen. Na een korte toelichting op het plan, het landschap en de toe te passen woningen en materialisatie heeft het Kwaliteitsteam een positief advies uitgebracht.


Lees hier het verslag:

 

Het landschapsontwerp is sterk geënt op het reeds uitgevoerde inrichtingsplan. In de motivering van de landschapsarchitect komt naar voren dat zich in deze omgeving een zogenaamde ‘esker’ bevindt. Een ondergrondse smeltwaterrug (ijstijd) waardoor grind en zwerfkeien ondergronds zijn achtergebleven. Dit leidt tot plaatselijk zeer schrale en droge gronden. Het Q-team adviseert nog om deze bijzonderheid in het landschap afleesbaar te maken (bijvoorbeeld door beplantingssoorten en bovengrondse referenties.

De ambitie voor de beeldkwaliteit van de gebouwen is hoog. De ontwikkelaar geeft aan door middel van eigen supervisie het proces zodanig in te richten dat deze ambitie wordt bereikt. Het Q-team is in principe positief mits daarbij ook goede afstemming plaatsvindt op het vergunningenproces (oa. beoordeling door stadsbouwmeester en toets bestemmingsplan). Het Q-team vraagt om een procesbeschrijving met verantwoordelijkheden en taken.
Voorkomen dient te worden dat het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan elkaar tegenspreken. Het Q-team adviseert om in het beeldkwaliteitplan onderscheid te maken tussen ‘eisen’ en ‘aanbevelingen’..    


Wij zijn erg blij met de positieve reactie én beoordeling van het kwaliteitsteam. De kleine aanvullingen worden deze week nog verwerkt zodat volgende week de documenten verstuurd worden aan de optanten en kopers.

De planning is dat het bestemmingsplan in februari ter inzage komt te liggen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

ErfGoed BV

20160107 - Landschapsplan Knooperf Langeveen 7 jan 2016 20160107 - Landschapsplan Knooperf Langeveen 7 jan 2016
20160107 - Landschapsplan Knooperf Langeveen 7 jan 2016 begin 20160107 - Landschapsplan Knooperf Langeveen 7 jan 2016 begin
Knooperf Veldboer kavelkaart 1b 18dec2015 Knooperf Veldboer kavelkaart 1b 18dec2015