Bufferwoningen beleid Zeevang vastgesteld

ingevoerd op 18-12-2013

Dinsdag 17 december jl. heeft de gemeenteraad de structuurvisie, het BeeldKwaliteitsPlan (BKP) behandeld.

Er waren verschillende insprekers waaronder de heer P. Godefroy van url|http://www.la4sale.nl|LA4Sale|ext](landschapsarchitect) en mevrouw Zomer-Buijs. De heer Godefroy, opsteller van de studie Waterlands Wonen liet de Raad zijn visie horen van WaterlandsWonen en gaf aan waarom juist Land van Kwadijk gerealiseerd moet worden.
Ook mevrouw Zomer-Buijs, ambassadeur van een grote groep zeer geïnteresseerden, sprak uit de raad toe dat zij, samen met de geïnteresseerden, graag willen wonen in Land van Kwadijk.

De insprekers hebben de raad overtuigd, de structuurvisie en het BKP zijn vastgesteld met enkele amendementen en moties.
De moties en amendementen van de VVD gesteund door Zeevangs Belang maken woningbouw in de kleine kernen van Zeevang mogelijk waardoor er niet tot 2018 gewacht hoeft te worden met de uitwerking.

Concreet betekend dit dat er vrijwel direct gestart met de uitwerkingen van de verschillende locaties van Middelie, Beets en Kwadijk. Hiertoe zullen de nodige stappen worden ondernomen.

Kwadijk Kwadijk