Uitspraak beroep Raad van State

ingevoerd op 2-5-2013

Woensdag 1 mei jl. heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het beroep wat is ingesteld tegen het besluit van de gemeenteraad waarin zij het bestemmingsplan ‘Om de Kamp’ te Ansen vaststellen.
Het beroep richt zich met name, naar mening van de indiener van het beroep, dat het plan te ver het weiland in ligt en dat dit afwijkt van de uitgangspunten van gemeenteraad van De Wolden.

De Raad van State is van mening dat het beroep gegrond is en heeft het besluit van de gemeenteraad, namelijk de vaststelling van het bestemmingsplan, vernietigd. Daarnaast heeft de Raad van State de gemeenteraad opgedragen een nieuw besluit vast te nemen.

Het gevolg van deze uitspraak is dat de gemeenteraad duidelijk moet motiveren waarom het plan wel voldoet aan de uitgangspunten en het bestemmingsplan opnieuw moet vaststellen. Deze vaststelling zal binnen 20 weken na de uitspraak gebeuren.

Voor de kopers heeft het besluit weinig gevolgen. De woningen worden allemaal samen met de kopers uitgewerkt. Dit ontwerpproces, inclusief vergunningsaanvraag en selecteren aannemer duurt circa 6 maanden. Wij verwachten dat in alle gevallen begin 2014 gestart wordt met de bouw woning De Boomgaard.

Zowel ErfGoed als de gemeente betreuren deze uitspraak omdat er met bijzonder veel aandacht en zorgvuldigheid gekeken is naar de landelijke inpassing van het plan. Er wordt dan ook vastgehouden aan het bestaande plan.
Raad van State Raad van State