Verslag informatieavond Lindenerven.nl

ingevoerd op 11-10-2012

Woensdag 10 oktober jl. heeft ErfGoed bv een informatieavond georganiseerd voor de inwoners van Uffelte. Deze avond hebben de ontwerpers van LA4Sale (http://www/la4sale.nl) en B+O architecten (http://www.bureaubeno.nl) de visie en het plan gepresenteerd en heeft wethouder Klaas Smidt een toelichting gegeven op de procedures.

Met een opkomst van iets meer dan 80 belangstellenden was de opkomst boven verwachting. De aanwezig reageerden bijzonder positief op het plan en er werden verschillende complimenten gegeven voor de landschappelijke inpassen. Over een ding was vrijwel iedereen het eens; het is een echt Uffelts plan.

Er werden vragen gesteld over het geluid van de Rijksweg en of de woningen in dit plan in deze tijd verkoopbaar zijn. Hierop is geantwoord dat het plan en haar woningen ruimschoots aan alle wettelijke regels voldoet. Ook zal het plan niet gerealiseerd worden als er niks verkocht wordt.

Wethouder Klaas Smidt lichtte toe dat in het eerste kwartaal van 2013 de structuurvisie van Gemeente Westerveld wordt vastgesteld. Hierin worden alleen woningbouwplannen opgenomen die kwaliteit hebben, waar de bevolking achter staat en waar vraag naar is. In dit proces worden ook de inwoners van de gemeente Westerveld betrokken.

Om te meten hoe de aanwezigen het plan hebben ervaren, is er een enquête uitgedeeld. Notariskantoor Mantel Overtoom heeft hiervan een uitslag gemaakt.
  - 80% van de mensen is positief over het plan,
  - 20% heeft geen mening gegeven,
  - 85% vindt dat het plan past in Uffelte,
  - 15% had geen mening/ geen antwoord ingevuld,
  - 50% vindt dat er behoefte is aan nieuwbouw,
  - 22,5% vindt dat er geen behoefte is aan nieuwbouw,
  - 27,5% vindt had geen mening/ geen antwoord ingevuld.

De rest van de enquete kunt u hier downloaden;

Uitslag enquete informatieavond (http://www.erf-goed.eu/content/25992/download/clnt/40239_Uffelte_boekje_10_jul_2012_2.pdf)

De presentaties van LA4Sale en B+O kunt u hieronder downloaden.

Presentatie Pepijn Godefroy - LA4Sale (http://www.erf-goed.eu/content/25992/download/clnt/40251_20121016_-_Uitslag_enquete_Mantel_Overtoom.pdf) 

Presentatie Pieter Brink - B+O (http://www.erf-goed.eu/content/25992/download/clnt/40238_P-040-PRE-2012-10-10_Linden_Erven_Informatieavond(lo).pdf) 

ErfGoed BV kijkt terug op een bijzonder geslaagde informatieavond en wil de aanwezigen bedanken voor hun komst.

Pepijn Godefroy Pepijn Godefroy
Wethouder Klaas Smidt Wethouder Klaas Smidt
Pepijn Godefroy - LA4Sale Pepijn Godefroy - LA4Sale
Pieter Brink - B+O Architecten Pieter Brink - B+O Architecten