Ondertekening gemeentelijke overeenkomst

ingevoerd op 26-3-2012

Wethouder Jan ten Kate en de heer Michiel Dekker hebben maandag 26 maart jl. de overeenkomst ondertekend voor het woningbouwplan ‘Prinses op de es’.

Wethouder Jan Ten Kate is blij dat met de ondertekening een nieuwe stap is gezet om dit plan mogelijk te maken. “Het is een plan waar woningen worden gebouwd met veel zorg voor het landschap en de historie. Het doet recht aan de waarde van ons landschap en de historie in De Wolden en dat ondersteunen we als gemeente van harte”.

Voor Arend en Niesje Tissingh, de kopers van woning De Kraal (4) is het een belangrijke stap. Zij zien de realisatie van hun eigen droomwoning weer een stapje dichterbij komen. Direct wanneer de plannen onherroepelijk worden zal de bouw van hun woning beginnen.

Ontwerp bestemmingsplan ter inzage
De overeenkomst omvat afspraken over de kosten, planschade en de uitvoering en is nodig voor de bestemmingsplanprocedure. De ondertekening maakt de weg vrij voor het vervolgen van de procedure.
Vanaf 5 april ligt het ontwerp bestemmingsplan gedurende 6 weken ter inzage voor iedereen samen met het ontwerp besluit voor de omgevingsvergunning en een melding voor het aanleggen van een uitrit.

Wij verwachten dat de gemeenteraad nog voor de zomervakantie het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning vaststelt. Zodra het plan en de vergunning onherroepelijk zijn, word direct begonnen met de bouw.
Niesje en Arend Tissingh, Hans Dekker;        Jan ten Kate en Michiel Dekker Niesje en Arend Tissingh, Hans Dekker; Jan ten Kate en Michiel Dekker