Kwadijk kiest voor plan Dekker

ingevoerd op 17-1-2012

 
Afgelopen maandagavond 16 januari zijn drie plannen voor woningbouw in Kwadijk gepresenteerd aan de bewoners van Kwadijk door de bedenkers van deze plannen. Dit gebeurde op uitnodiging van de dorpraad in een overvolle kantine van SV Kwadijk.

Plan Landschapsarchitect Gemeente
Na een korte inleiding van dorpsraadvoorzitter Ep Blakborn beet wethouder Hans Schut van de gemeente Zeevang het spits af. Hij presenteerde het plan wat door een landschapsarchitect in opdracht van de gemeente is gemaakt. Dit plan bestaat uit een aftakking aan het lint waaraanaan beide kanten woningen staan. Ook wordt er een struinveld door een nieuw aan te leggen rietveld gemaakt.

Plan Eric Westerneng
Aansluitend was het de beurt aan Eric Westerneng met een plan voor woningbouw op het huidige hoofdveld van SV Kwadijk. Deze uitbreiding krijgt de sfeer en het karakter van de aangrenzende woonwijk uit de jaren 70. De opbrengst van deze woningbouw komt ten goede aan een kunstgrasveld, nieuwe all-weather tennisbanen en een nieuwe kantine annex buurthuis. Ook komt er een parkeerterrein voor ruim 100 auto’s.

Plan Dekker
Als laatste presenteerde Pepijn Godefroy van La4sale landschapsarchitecten het plan van Dekker Projectontwikkeling. Hierin wordt woningbouw gerealiseerd achter de voormalige Rabobank, aansluitend op de dorpskern van Kwadijk. De gedachte achter dit plan is dat het moet passen in de sfeer en schaal van Kwadijk. Ook moet het de kwaliteit van het dorp versterken, door het realiseren van een dorpsplein en een wandel- en vaargebied. Deze ideeën moeten samen met omwonenden en potentiële kopers en/of huurders worden uitgewerkt tot een plan van en voor de huidige en toekomstige bewoners van Kwadijk.

Uitslag
Na de presentatie werd volop gebruikgemaakt van de gelegenheid tot het stellen van vragen. Nadat alle vragen waren beantwoord mochten de aanwezigen hun stem uitbrengen op een van de drie plannen. Het was ook mogelijk te kiezen voor een ander plan of woningbouw helemaal af te wijzen.
Van de 121 stemmers hebben 58 Kwadijkers voor het plan van Dekker Projectontwikkeling gekozen en 54 kwadijkers voor het plan van Eric Westerneng. Het plan van de gemeente kreeg slechts twee stemmen. Zes Kwadijkers waren van mening dat er geen woningbouw nodig was en 1 Kwadijker wilde een ander plan.

Hoe nu verder?
De Dorpsraad stuurt de officiële uitslag van deze avond naar de gemeente Zeevang. Daarna zal Dekker Projectontwikkeling een verzoek indienen het plan te laten beoordelen door de ARO commissie (Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling) van de provincie Noord-Holland.

U kunt alle plannen bekijken op www.kwadijk.eu
impressie impressie