Presentatie dorpsraad Kwadijk

ingevoerd op 15-7-2011

 
Woensdagavond 13 juli jl. hebben Dekker Projectontwikkeling en la4sale een korte presentatie gegeven aan de dorpsraad in Kwadijk. Doel van de presentatie was om de dorpsraad en de bewoners van Kwadijk kennis te laten maken met de mogelijkheden van woningbouw in Kwadijk.

De gemeente heeft aangegeven dat de bewoners een zware stem hebben in de keuze van de planvorming. De bewoners kunnen nu dus kiezen voor het beste plan op de beste locatie die het meeste kwaliteit voor het dorp en haar bewoners biedt.

De dorpsraad van Kwadijk heeft in een brainstorm nagedacht over de toekomst van hun dorp. Vragen zoals ‘waar is men trots op’, ‘wat kan beter’, wat is het ideale plaatje over 5 jaar’ en ‘wat zijn mogelijke locaties voor woningbouw’.
Aan de hand van deze brainstorm heeft la4sale alle deze wensen vertaald naar een realistisch en haalbare visie. Juist doordat de locatie van Dekker Projectontwikkeling zoveel ruimte biedt, zijn er volop mogelijkheden aanwezig om deze wensen te realiseren aldus Pepijn Godefroy van la4sale. Voorbeelden hiervan zijn het wandelgebied, het water en natuur, een centrumplein maar ook woningen voor starters en senioren.

Het idee van Dekker Projectontwikkeling is om dit plan samen met de bewoners van Kwadijk en andere belanghebbenden vorm te geven aldus Michiel Dekker. Het samen met de bewoner ontwikkelen van een stedenbouwkundige visie is een van de eerste stappen om dit gebied te ontwikkelen. Juist hierdoor bepalen de bewoners van Kwadijk zelf de toekomst van het dorp.

Een kwalitatief goed plan is goed voor het dorp, de bestaande en de toekomstige bewoners.

U kunt de presentatie hier downloaden. (http://www.dekkerprojectontwikkeling.nl/content/24550/download/clnt/32412_Presentatie_dorpsraad2.pdf)
Kwadijk Kwadijk