Oprichting Dekker Projectontwikkeling.

De juiste tijd om voor jezelf te beginnen?

DEKKER PROJECTONTWIKKELING BV PER 17 MEI 2010 EEN FEIT

Is het nu wel de juiste tijd om te starten met projectontwikkeling? Door de kredietcrisis zijn de woningverkopen immers drastisch gedaald. Bovendien doen banken moeilijk over het verstrekken van hypotheken en de discussies over het aanpakken van de hypotheekrenteaftrek doen ook al geen goed aan het herstel van de woningmarkt. Inderdaad, het lijken niet de meest gunstige omstandigheden om nu te beginnen met projectontwikkeling. Maar Michiel Dekker ziet dat toch anders: “Er zijn natuurlijk veel onzekerheden en die moeten niet onderschat worden. Maar de crisis bied ook kansen: als je die ziet en pakt, ligt succes nog steeds in het verschiet.”

Aanbodmarkt is voorbij.
Tot voor kort spraken we over een aanbodmarkt: ontwikkelaars realiseerden woningen die al ruim voor de oplevering verkocht werden vanwege de krapte op de woningmarkt. Inmiddels is dit beeld volkomen veranderd. Er is weliswaar nog steeds een ruim aanbod, maar kopers zijn zeer kritisch geworden en kopen alleen nog een woning die op àlle fronten goed scoort. Bij nieuwbouwwoningen betekent dit een topwoning op een toplocatie voor een reële prijs. Michiel Dekker ziet hier zijn kansen liggen. Ook al omdat veel gronden en locaties op dit moment worden aangeboden voor lagere prijzen dan voorheen.

Heeft u een toplocatie of goede tip?
De focus ligt voor Michiel Dekker dus op toplocaties om er topwoningen te ontwikkelen tegen reële prijzen. Dit doet hij voor eigen rekening en risico. Uiteraard worden alle kansen en bedreigingen goed afgewogen, maar wanneer een locatie voldoet aan deze genoemde verwervingseisen en de locatie ook op korte termijn te realiseren is, wordt het tijd voor een goed gesprek. Heeft u wellicht zo’n locatie, een project of bruikbare tip? Neem snel contact op met Michiel Dekker.

msdekker msdekker